Az Esztergomi Művészek Céhe az Esztergomban élő, illetve a városhoz kötődő alkotóművészek, restaurátorok, művészettörténészek közössége.

A csoport 1991-ben alakult a helyi alkotók összefogására, megsegítésére. Évente legalább két egyesületi, közös tárlatot szervezünk tagjaink számára: egyet székvárosunkban az év végén, egyet pedig környékbeli vagy távolabbi kiállítóhelyen. Így többek között Párkányban, Szentendrén, Budapesten és Székesfehérvárott szerepeltünk együtt az eltelt évek alatt, de közös tárlaton vettünk részt Pozsonyban, Szófiában és Espoóban (Finnország) is.

Az egyesületet jelenleg festők, grafikusok, fotó- és iparművészek, restaurátorok, elméleti szakemberek alkotják, akik tevékeny és elkötelezett hívei a város kulturális felvirágoztatásának. Felelős művészi, szakmai munkánk révén a meglévő értékek megőrzése és újak alkotása a célunk. Az Esztergomi Művészek Céhe a város vezető művészeinek közössége kíván maradni a jövőben is. 

 A Céhbe való belépéshez a tagjelöltektől a következőket kérjük:

- (esztergomi kötődését is igazoló) motivációs levél,

- szakmai önéletrajz

- és a szakirányú felsőfokú végzettség , de legalább

- valamely országos, minősítő művészi szövetségben (MAOE, MAFOSZ stb.) való tagságának igazolása (ez utóbbit a diploma mellet is elvárjuk).

A dokumentumok másolatát székhelyünk címére vagy elektronikus postacímünkre küldjék . Új tagok felvételéről az egyesület Közgyűlése dönt titkos szavazással.

Köszönjük, hogy felkereste honlapunkat!